A A A

Σαν ένας σύγχρονος «Φοίνικας» αναδείχτηκε από τις… στάχτες του μετά δέκα ολόκληρα χρόνια το εστιατόριο-ζαχαροπλαστείο «ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ», χάρη στην άοκνη προσπάθεια της οικογένειας Κανάκη, οικογένειας με παράδοση στην κατασκευή γλυκών. Έτσι η Βάνα Κανάκη μαζί με τις κόρες της, Άννα και Πέγκυ, κάλεσε επισήμους, φίλους και τους κάτοικους της Εκάλης στα εγκαίνια, που έγιναν με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Παρασκευή (15 Σεπτεμβρίου) το βράδυ.

Πρόκειται για την αναβίωση του δημοτικού  καταστήματος «Νάρκισσος», το οποίο υπήρξε αγαπημένο στέκι της περιοχής στο παρελθόν, πριν την καταστροφή και αδράνεια για πάνω από δέκα χρόνια, για να αποτελέσει ένα νέο πείραμα για τη σημερινή δημοτική Αρχή, για το πώς μπορεί να επαναλειτουργήσει ένα κατεστραμμένο δημοτικό κτίριο, χωρίς σπατάλη χρημάτων και γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα καθυστερούσαν τη λειτουργία του.  

Έτσι, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Κηφισιάς, αλλά και του κοινοτικού συμβουλίου της Εκάλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, έδωσε το παρόν στα λαμπερά εγκαίνια που διοργάνωσε η οικογένεια Κανάκη. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του «… Συνήθως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δημιουργούν προβλήματα και παράπονα. Εδώ είναι η μοναδική περίπτωση που η γειτονιά το αγάπησε, το στήριξε και το στηρίζει με τόση αγάπη…», επισημαίνοντας ακόμη ότι «… ήταν σημαντικό ο εκμισθωτής να πληροί υψηλές προδιαγραφές και να είναι αξιόπιστος, ώστε να τον αγκαλιάσουν οι περίοικοι και να μην δημιουργεί προβλήματα όχλησης. Κάτι τέτοιο σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί με επιτυχία στο «Νάρκισσο» και πάνω σε αυτό θα προχωρήσει ο Δήμος στο επόμενο βήμα, που είναι η εκμίσθωση του «Αλάσκᨻ.

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, αναφέρθηκε στο ιστορικό του αναψυκτηρίου, πώς δημιουργήθηκε το «Νάρκισσος», πριν από σχεδόν 90 χρόνια σαν περίπτερο αναψυκτήριο, πριν ακόμη να ιδρυθεί ο Οικισμός της Εκάλης. Μίλησε και για το κατάστημα που υπήρχε πριν από το «Νάρκισσος», για την εξυπηρέτηση της σιδηροδρομικής γραμμής που υπήρχε για την εκμετάλλευση των μαρμάρων του Διονύσου.

Στα εγκαίνια που τίμησαν οι ιερείς της Αγίας Μαρίνας Εκάλης, πατέρας Νικόλαος και πατέρας Γεώργιος, παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, και η εκπρόσωπος της γειτονιάς, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Ουρανία Παπανδρέου, η οποία και επαίνεσε την κα Κανάκη για το ήθος, την συνέπεια και την εντιμότητά της, τονίζοντας ότι «το ¨Νάρκισσος¨ ομόρφυνε τη γειτονιά μας». Επίσης, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Λία Δραγώνα, επισήμανε πως για το «Νάρκισσος» υπήρξε προτεραιότητα και προεκλογική δέσμευση για την αναβίωσή του.

Τέλος, μεταξύ των παραβρισκόμενων, είδαμε την αντιδήμαρχο Οικονομικών Σίσσυ Παπασπύρου, την πρόεδρο της «Μένανδρος Α.Ε.», δημοτική σύμβουλο Πόλυ Αστερίου, τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Βάρσο, την πρώην αντιδήμαρχο Νίνα Βλάχου, τον γνωστό δημοσιογράφο Ανδρέα Μπόμη, τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Στέλιο Μανωλά και τον τερματοφύλακα Ηλία Ατματζίδη, τη γνωστή συνθέτρια Πηγή Λυκούδη και τη στιχουργό κα Κανέλλη, την εκδότρια του «ΤΚ» Κωνσταντίνα Καραχάλιου και πολλούς άλλους.